Ανθόνερο Λεβάντας

Ανθόνερο Λεβάντας
Η λεβάντα έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και δεν θα μπορούσε να λείπει από το Ελίτικο .
Εκτός από το σαπούνι με λεβάντα που φτιάχνουμε, το ανθόνερο λεβάντας είναι ιδιαίτερα τονωτικό, στυπτικό και δροσιστικό , χάρη στις αντιβακτηριδιακές και αντισηπτικές ιδιότητες, βοηθά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των δερματικών ατελειών, των εγκαυμάτων από τον ήλιο, και στα τσιμπήματα εντόμων.

Η διαδικασία της υδροατμοαπόσταξης πραγματοποιείται μέσω της χρήσης σταθερής ροής ατμού, ο οποίος διαπερνά τα φυτά εξάγοντας ένα μείγμα νερού και ατμών ελαίου. Στη συνέχεια οι ατμοί συμπυκνώνονται καθιστώντας εύκολη την συγκέντρωση των σταγονίδια των ελαίων.

Το ανθόνερο λεβάντας είναι το προϊόν του διαχωρισμού του αιθέριου ελαίου κατά τη διαδικασία απόσταξης των ανθών λεβάντας με υδρατμούς και θεωρείται ιδιαίτερα τονωτικό για την επιδερμίδα. Είναι στυπτικό και δροσιστικό. Έχει αντιβακτηριδιακές και αντισηπτικές ιδιότητες και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις δερματικές ατέλειες -κοκκινίλες, σπυράκια, ερεθισμούς-, ενώ ηρεμεί και καταπραΰνει την επιδερμίδα από ηλιακά εγκαύματα ή τσιμπήματα εντόμων. Μπορεί να εφαρμοστεί ως επίθεμα, ως καθαριστικό προσώπου, ως τονωτική λοσιόν μετά το ντεμακιγιάζ ή ως after shave. Μπορεί επίσης, να αναμειχθεί στο νερό της μπανιέρας για ένα ευεργετικό μπάνιο ομορφιάς και ηρεμίας. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, ιδιαίτερα για τις λιπαρές επιδερμίδες. Το ανθόνερο λεβάντας μπορεί τέλος, να αναμειχθεί σε οποιαδήποτε καλλυντική παρασκευή προσώπου, σώματος ή φροντίδας μαλλιών.

Το ανθόνερο λεβάντας είναι 100% αγνό προϊόν, φυσικό και οικολογικό, χωρίς τοξικά και πρόσθετα, αφιλτράριστο και ανόθευτο.