Ροδόνερο

DSCN0470Καλλιεργούμε τριανταφυλλιές Δαμασκού, συλλέγουμε τα ροδοπέταλα κάθε ξημέρωμα του Απρίλη και του Μάη , χρησιμοποιούμε μοναχά βρόχινο νερό, κάνουμε απόσταξη με ατμό, και έτσι προκύπτει το Ροδόνερο.

Το ροδόνερο είναι από τα παλαιότερα προϊόντα φροντίδας του δέρματός μας .
Χρησιμοποιήστε το σε ερεθισμένα δέρματα, ως καθαριστικό και τονωτικό προσώπου.
Καθαρίζει, ενυδατώνει, συσφίγγει το δέρμα, αλλά και όχι μόνο ..

DSCN0452

Ροδόνερο και Ιδιότητες του

Το ροδόνερο παράγεται με τη μέθοδο της απόσταξης από φρέσκα ροδοπέταλα  της τριανταφυλλιάς της Δαμασκού.

 Γενεές  γυναικών έχουν χρησιμοποιήσει ροδόνερο, ως μέρος του συστήματος φροντίδας του δέρματος τους. Δεν είναι ασυνήθιστο να ακούσετε γιαγιάδες να εκθειάζουν τα οφέλη του, και όχι χωρίς λόγο.

 Ροδόνερο και ροδέλαιο είναι  από τα παλαιότερα προϊόντα φροντίδας και περιποίησης του δέρματος. Χρησιμοποιούνται σαν πρόσθετα στο μπάνιο, όπως επίσης και για τη θεραπεία ήπιων δερματικών παθήσεων. Βρίσκονται σε πολλά καλλυντικά προϊόντα αυτές τις μέρες.

15781452_1854412891462517_5325565329298745960_n

 Εδώ είναι μερικοί τρόποι για το πώς ροδόνερο κάνει θαύματα για εσάς:

  1.  Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ,με αποτέλεσμα να βοηθά στην μείωση της ερυθρότητας ,από ερεθισμούς ή παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.
  2. Πρόκειται για εξαιρετικό καθαριστικό  από τους ρύπους που συσσωρεύονται και φράζουν τους πόρους του δέρματος. Έτσι βοηθά στην πρόληψη της ακμής και τα σπυράκια.
  3.  Έχει στυπτικές ιδιότητες, και αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιείται μετά από περιποιήσεις προσώπου , για να κλείσει τους ανοικτούς πόρους. Εφαρμόζοντας ροδόνερο σε μορφή ατμού σφίγγουν τα τριχοειδή αγγεία και μειώνεται η ερυθρότητα της επιδερμίδας.
  4. Το άρωμα των τριαντάφυλλων λέγεται ότι είναι ένας ισχυρός ενισχυτής της διάθεσης. Θα σας απελευθερώνει από τα συναισθήματα του άγχους ,προωθώντας την συναισθηματική ευεξία, καθιστώντας τη διάθεση σας χαλαρή. Δεδομένου ότι αποτελεί αντιστρεσογόνο, σας βοηθά να κοιμηθείτε καλύτερα και να ξυπνήσετε με μια αίσθηση φρεσκάδας.
  5. Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε είναι να το εφαρμόσετε το βράδυ. Βοηθά σαφώς να απομακρυνθούν όλες οι ακαθαρσίες που το πρόσωπό σας έχει συλλέξει την ημέρα.DSCN0455

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Χειροποίητα προϊόντα Κεφαλονιάς